Het Magische Spreukenboek

Joke en Ko Lankester, 208 pag. Ä 7,50
2e, ongewijzigde druk, 2010, alleen via onze site in pdf te koop
(oorspronkelijke Uitg. De Kern, 2008 (ISBN 978 90 325 0505 9) is uitverkocht

Spreuken worden al meer dan vijfduizend jaar gebruikt om gewenste veranderingen tot stand te brengen. De magie van spreuken geeft een overzicht van de geschiedenis van spreuken vanaf het oude Egypte tot de moderne tijd en zet duidelijk uiteen wat spreuken zijn, wat de rol van magie hierbij is en hoe de lezer zelf spreuken kan maken en uitvoeren. We leggen uit wat natuurmagie is en hoe je de elementen, planeten, kleuren, stenen en Maanfasen kunt gebruiken om je spreuk veel krachtiger te maken. We geven ook een overzicht van de geschiedenis van spreuken in MesopotamiŽ, Egypte, Griekenland, het Romeinse Rijk en in de Middeleeuwen en Renaissance.

Hoewel we meer dan tachtig voorbeelden geven van kant-en-klare spreuken, staan we er uitgebreid bij stil hoe je zelf spreuken kunt maken die precies passen bij jou en de situatie waarvoor je een spreuk wilt maken. Het maken van teksten en het uitvoeren van rituele handelingen wordt uitgebreid besproken. Daarna geven we een groot aantal spreuken, die we hebben ingedeeld in de volgende onderwerpen:

- Spreuken voor de gezondheid
- Spreuken voor relaties
- Spreuken voor bescherming
- Spreuken voor studie, werk en huisvesting
- Spreuken voor spirituele ontwikkeling
- Spreuken om ongewenste situaties te verbeteren

Bij elk van de door ons uitgewerkte spreuken is er een persoon die we als 'jij' aanspreken. Die persoon wil graag een bepaalde situatie veranderen of een probleem oplossen en besluit hiervoor een spreuk te maken en uit te voeren. Het is de bedoeling dat de lezer zich verplaatst in die persoon en op die manier leert hoe je in een groot aantal verschillende situaties een spreuk zou kunnen maken en benutten. Als een bepaalde spreuk je aanspreekt, kun je hem gebruiken. Met de kennis die je door het boek hebt opgedaan, kun je de spreuk ook aanpassen aan je eigen situatie en je eigen teksten en handelingen bedenken. Er zijn lange en ingewikkelde spreuken, waarbij met veel dingen rekening wordt gehouden en een heel ritueel wordt uitgevoerd. Er zijn ook eenvoudige spreuken, die je als beginner gemakkelijk kunt uitvoeren. Van deze laatste categorie geven we hieronder uit het boek een voorbeeld.

Spreuk om je tas te beschermen

Een tijdje geleden ben je je tas kwijtgeraakt. Dat was een ramp. Al je persoonlijke bezittingen zaten erin. Het was veel werk en koste veel geld om dat weer allemaal opnieuw aan te vragen en aan te schaffen. Je besluit je nieuwe tas te beschermen met een amulet. In de stad vind je een hanger aan een sleutelring met voor jou precies de juiste betekenis. Als je die oplaadt met magische kracht, kun je hem als amulet gebruiken. Op een woensdag, de dag van Mars, en bij Toenemende Maan, zet je een ijzeren kandelaar op tafel en doet er een rode kaars in. Je steekt de kaars aan en zet je tas er naast. Je pakt de sleutelring en houdt die in je handen. Dan zeg je:

Mars, wil over mijn tas waken,
Zodat ik hem niet kwijt zal raken.
Niemand erin, niemand erbij,
Deze tas is en blijft van mij

Je hangt de sleutelring aan je tas.

Het pdf-formaat is op iedere computer te gebruiken. Via WeTransfer wordt de pdf door ons beschikbaar gesteld.

Je kunt het boek bestellen door hier te klikken.