Schriftelijke Cursussen Circe

Onze schriftelijke cursussen vormen een goede basis om de Jaarfeesten en Volle Manen te vieren, alleen of met anderen samen. Ook leer je magie te gebruiken om bepaalde zaken een door jou gewenste wending te geven.

Je leert zelfstandig met deze onderwerpen om te gaan en hier je eigen stijl in te ontwikkelen. Aan de hand van het ontvangen materiaal lees je door ons uitgezochte stukken, waarna je vragen beantwoordt en opdrachten uitvoert.

Bij de Cursus Jaarfeesten doe je zes weken over elke les omdat er zoveel tijd tussen de verschillende Jaarfeesten zit. Bij de cursus Maanfeesten wordt de duur bepaald door de periode tussen elke maan en dat is iets minder dan een maand. In de Cursus Magie is er wat meer vrijheid in tijdsduur, maar de meeste mensen vinden een les per maand het prettigst. Als je de voorkeur geeft aan een ander tempo, of door omstandigheden een tijdlang niet verder kunt met de cursus, zullen we hier zoveel mogelijk rekening mee houden.

Je krijgt steeds 1 les in het vooruit, zodat je kunt doorwerken als je een bepaalde les hebt ingestuurd. Je antwoorden worden door ons beoordeeld en waar nodig voorzien van aanvullende opmerkingen en aanwijzingen.

Je kunt ervoor kiezen om de lessen als pdf via de mail te ontvangen en je antwoorden via de mail, bijvoorbeeld als bijlage in Word, te versturen. Of je kiest ervoor de lessen over de post te ontvangen en je antwoorden over de post op te sturen. In dat geval dien je steeds postzegels voor retourzending mee te sturen.

Het is altijd mogelijk vragen te stellen die we, vanuit onze jarenlange ervaring met deze materie, zullen beantwoorden. Je krijgt een persoonlijke begeleiding, afgestemd op je achtergrond en kennis of belangstelling.

Na het beëindigen van de cursus ontvang je een certificaat.

Cursus Magie

De cursus Magie is bedoeld om te leren zelfstandig magie uit te voeren.

Veel mensen vinden magie fascinerend, maar weten niet goed hoe ze hiermee om moeten gaan. In de cursus leer je magische teksten en handelingen te maken en uit te voeren. Voorkennis op dit gebied is niet vereist. Aan de hand van eenvoudige voorbeelden word je vertrouwd gemaakt met deze materie, zodat je de magie op een veilige en ethisch verantwoorde manier kunt gebruiken om problemen op te lossen of dingen te veranderen.

De cursus bestaat uit 15 lessen voor € 150,- Het lesmateriaal is overzichtelijk en voorzien van vele illustraties in kleur.

Meer informatie over deze cursus vind je hier.

Cusus Het vieren van de Jaarfeesten

De acht Jaarfeesten, die vanaf de oudheid in heel Europa zijn gevierd, zijn bij veel mensen wel bekend. Misschien heb je met vrienden en vriendinnen op een open plek in het bos wel eens Midzomer of Beltane gevierd en wil je je hier meer in verdiepen om elk van de acht Jaarfeesten te vieren op een manier die jou aanspreekt.

De cursus is bedoeld voor mensen die geen of weinig ervaring hebben met het opzetten en uitvoeren van een ritueel. In de cursus leer je vanaf het begin een mooie en zinvolle viering uit te werken. Na het voltooien van de cursus ben je in staat de vieringen zelfstandig uit te voeren, maar je kunt je kennis natuurlijk ook delen met anderen door samen met hen de Jaarfeesten te vieren.

De cursus bestaat uit 10 lessen voor € 75,-

Meer informatie over deze cursus vind je hier.

Cursus Het vieren van de Maanfeesten

In vrijwel alle oude culturen hielden priesters en astrologen een maankalender bij, waarin 12 manen volgens een vast schema werden aangevuld met een dertiende om de maankalender in de pas te houden met het zonnejaar.

In zijn boek Het vieren van de Maanfeesten, dat bij ons als pdf te koop is, heeft Ko een maankalender voor deze tijd uitgewerkt, aan de hand van voorbeelden uit de Oudheid, en een manier om elke volle maan met een ritueel te vieren.

In de cursus word je vertrouwd gemaakt met het principe van de maankalender en leer je de rituelen te maken en uit te voeren om elke maan te vieren.

Het zijn 15 lessen voor € 100,-

Meer informatie over deze cursus vind je hier.

Opgeven voor een cursus

Je kunt je opgeven voor deze cursussen door naar het Inschrijfformulier Schriftelijke Cursussen te gaan.